HomeNieuwsJaarlijkse voortgangsrapportage programma Wonin...

Jaarlijkse voortgangsrapportage programma Woningbouw gepubliceerd

Jaarlijkse voortgangsrapportage programma Woningbouw gepubliceerd

Profielfoto van Redactie VBO

Redactie VBO 5 juni 2024 

Doorbouwen
In zijn kamerbrief schrijft De Jonge dat er, ondanks 'veranderende omstandigheden', in de afgelopen twee jaar toch bijna 180.000 woningen zijn bijgekomen. En dat dit een 'prestatie van formaat' is. De CDA'er looft de inzet van medeoverheden, woningcorporaties en marktpartijen.

In de periode 2024 tot en met 2030 is er nu nog een resterende opgave van 800.000 woningen. "Dat is geen gemakkelijke opgave, want dit betekent dat er jaarlijks meer dan 100.000 extra woningen gebouwd moeten worden. Ook na 2030 blijven er nieuwe huizen nodig", aldus de minister.

NOVEX-gebieden
Verspreid door Nederland zijn er zeventien grootschalige NOVEX-gebieden aangewezen, met daarin 45 woningbouwlocaties en die moeten goed zijn voor 300.000 woningen. Tot en met 2030 is in totaal 7,5 miljard euro beschikbaar om sneller te bouwen in deze gebieden en nieuwe woonwijken beter bereikbaar te maken.

Ook is 475 miljoen euro aan gebiedsbudget toegekend. Daarmee kunnen gemeenten investeren in de kwaliteit van de wijk. Bijvoorbeeld door de aanleg van parken, pleinen, speelplekken en maatregelen voor verduurzaming.

11 miljard
Er is in 2022 en 2023 door het huidige kabinet ongeveer 11 miljard euro aan Rijksmiddelen vrijgemaakt om bij te dragen aan woningbouw en de daarvoor noodzakelijke maatregelen. "De inschatting is dat hiermee de realisatie van ongeveer 700.000 woningen in de periode tussen nu en 2035 wordt ondersteund. Dit kabinet heeft met deze middelen een grote impact kunnen maken. Naar de toekomst toe is het van belang om te beseffen dat we er hiermee nog niet zijn", concludeert De Jonge.

Bekijk hier de Voortgangsrapportage Programma Woningbouw

Voortgangsrapportage visual

Bron: https://www.volkshuisvestingnederland.nl/actueel/nieuws/2024/06/05/voortgang-programma-woningbouw-doorbouwen-aan-voldoende-woningen

Ons DNA
  • Persoonlijke aanpak
  • Ondernemend en pro-actief
  • Professionele werkwijze
  • Hoge mate van service
  • Vernieuwende mindset

Onze standaard extra's
  • Inclusief woningfotograaf
  • Altijd een woningvideo
  • 2-talige contracten voor Expats
  • Adverteren op Funda & internationaal
  • Screening met digitale kluis

Klanten beoordeelden ons met een:

Als eerste op de hoogte van nieuw woningaanbod?
Maak een e-mail alert aan op basis van jouw zoek criteria.
E-mail Alert aanmaken