HomeVerhurenLange termijn verhuur

Lange termijn verhuur

Het voor lange termijn verhuren van je beleggingspand of portefeuille heeft als voordeel dat er minder mutaties zijn. Hierdoor minder werk voor de verhuur en vaak iets lagere kosten. Hieronder leggen we meer uit over de contractmogelijkheden, huurbescherming en huurverhogingen.

Huurcontract voor onbepaalde tijd

Een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd is bedoeld voor de lange termijn. Als verhuurder kan je dit huurcontract niet zonder meer tussentijds opzeggen. Een huurder na een bepaalde periode wel.

  • Een mogelijkheid is om een huurcontract voor onbepaalde tijd aan te gaan met een minimale huurperiode, bijvoorbeeld 1 jaar. Dan kan een huurder in het eerste jaar niet tussentijds opzeggen en geeft dit een bepaalde periode van zekerheid. Een huurder heeft vanaf dag 1 huurbescherming en het contract kan niet zomaar tussentijds opgezegd worden als verhuurder.

  • Ook kan je ervoor kiezen een langere minimale periode aan te bieden, zoals 2 jaar. Dit geeft nog meer zekerheid, echter kan het zijn dat niet iedereen zich voor een periode van 2 jaar op voorhand wilt commiteren.

  • Het is niet mogelijk om een huurcontract voor bepaalde tijd aan te gaan en hier een minimale huurperiode in op te nemen. Een huurcontract voor bepaalde tijd is tijdelijk van aard. 

  • Een huurcontract voor bepaalde tijd (maximaal 2 jaar) loopt na deze periode bij het niet aanzeggen, automatisch door in een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Meer weten over het verhuren van woonruimte via NEWCURB? Plan een vrijblijvende afspraak of lees verder over onze verhuur diensten.

Afspraak plannen Verhuren met NEWCURB