HomeVerhurenVerhuren ter overbrugging verkoop

Verhuren ter overbrugging verkoop

In de 2e helft van 2022 zijn de hypotheekrentes flink gestegen, hierdoor loopt de verkoop van een woning of appartement soms minder snel dan in eerste instantie verwacht. Het kan zijn dat je wel al een nieuwe woning hebt aangekocht of dat binnenkort je nieuwbouw woning wordt opgeleverd. Anderzijds zijn er soms plannen gemaakt voor een buitenland ervaring of emigratie. 

Leegstandwet, tijdelijke verhuur

Het verhuren met gebruik van de leegstandwet kan een oplossing bieden ter overbrugging. Op deze wijze kan je de huidige of vorige woning tijdelijk verhuren en met de huuropbrengsten de kosten dekken. Er is een groot tekort aan (tijdelijke) huurwoningen in de vrije sector en een hoop mensen zijn geholpen met een tijdelijke woning of appartement. 

Toestemming bank en gemeente

Belangrijk is een vergunning aan te vragen bij de gemeente en toestemming van de geldverstrekker of bank. De meeste gemeentes hebben op de website een pagina waar een vergunning aangevraagd kan worden. Bij een te koop staande woning kan de gemeente je een vergunning van maximaal 5 jaar verstrekken. 

Actief in de verkoop houden

Het voordeel van verhuren met behulp van de Leegstandwet, is dat je de huurovereenkomst tussentijds kan opzeggen in het geval dat je de woning verkocht hebt. Wel is er sprake van een opzegtermijn van minimaal 3 maanden. Voor de huurder geldt een opzegtermijn van 1 maand. De huurovereenkomst duurt minimaal zes maanden. De maximale termijn van de huurovereenkomst is gelijk aan de periode van de vergunning.

Huurprijs vrij vast te stellen

Bij het verhuren met de Leegstandwet ter overbrugging, mag je als eigenaar van een te koop staande woning zelf bepalen tegen welke prijs je deze verhuurd. Vanzelfsprekend zul je wel enigzins rekening moeten houden met het feit dat er wat meer gevraagd wordt van een huurder. Dit in verband met mogelijke bezichtigingen en de kans dat je opzegt bij verkoop.

Meer over verhuren Direct vrijblijvende online afspraak inplannen