HomeVerhuren

Verhuren

Het volledige Verhuur traject verzorgen we van a tot z, je hebt geen omkijken naar de verhuur van je woning. Jij selecteerd de gewenste (expat) huurder(s) en wij zorgen voor de rest. Onze verhuur service is inclusief foto’s en een woningvideo, zo kunnen bijvoorbeeld internationale huurders op afstand zelfs bepalen of ze willen huren! Vanzelfsprekend op basis van No Cure, No Pay! 

 • Een volledige woningopname inclusief huurprijs marktwaarde taxatie, zodat je weet welke huur je kunt vragen voor de woning. Inclusief het bespreken van nog eventuele kansen voor de woning om het rendement te verhogen.
                                                        

 • Het maken van woning foto’s, een video en opstellen van een duidelijke en aantrekkelijke woningadvertentie.  

                                                         

 • Adverteren van de woning op meer dan 20 woning huur websites, waaronder velen gericht op expats zoals Pararius & expat rentals. Onze ingeschreven kandidaat huurders ontvangen bij aanmelden van de woning ook een update. Daarnaast is adverteren op Funda mogelijk en natuurlijk via Facebook & overige socials. 
                                                     

 • Onbeperkt bezichtigen, ook in de avonden & weekenden. We nemen de reacties aan, screenen al telefonisch op voorhand en nodigen de daadwerkelijk geïnteresseerde kandidaten uit. Daarna bezichtigen we met kandidaat huurders en bespreken we de situatie en of dit past bij de huurwoning.                                                                                                                              

 • Na de bezichtiging leggen we de geïnteresseerde kandidaat huurders voor om te bespreken. Bij akkoord op een kandidaat (expat) huurder, verzorgen we een screening. Dit onder andere door een toetsing in het BKR, opvragen van salarisstroken, een werkgeversverklaring, toets op het identiteitsbewijs en google toets. 
                                                     

 • Vlot daarna maken we het huurcontract op, met een duidelijke vermelding van alle afspraken en eventuele bijzondere bepalingen. Dit in het Nederlands en indien van toepassing ook Engels. Al onze huurovereenkomsten worden digitaal ondertekend met een duidelijke log van deze ondertekening. Na ondertekening ontvang je de getekende versie in de mail. Zo is alles goed vastgelegd en kan er nooit meer een handtekening ontbreken. 
                                                            

 • Als alles getekend is plannen we de oplevering / check-in met de nieuwe huurder(s) en zorgen we voor een uitgebreide vastlegging van de staat van de woning bij oplevering. Dit digitale rapport wordt na de check-in naar alle partijen verstuurd en ondertekend door de huurder, inclusief de vastlegging van de sleutels, meterstanden en foto’s van de woning. 
                                                           

Gedurende het verhuurproces zijn we te allen tijde beschikbaar voor advies en behartigen we uw belangen als verhuurder! Pro-actief zorgen we voor status updates over de voortgang van de verhuur en bezichtigingen. Wil je een woning verhuren in Amsterdam, Aalsmeer, het Gooi (o.a. Hilversum, Bussum, Naarden, Muiden, Laren, Blaricum), Amstelveen, Almere of Zeewolde? Dan helpen we je graag verder.

Naast onze full-service verhuur hebben we ook onderstaande verhuur services

Liever direct contact met ons kantoor om de mogelijkheden te bespreken?

Afspraak maken Contact opnemen

Veel gestelde vragen

Voor welk onderhoud aan de huurwoning ben je als verhuurder verantwoordelijk?

Het groot onderhoud komt voor rekening van de verhuurder. Hierbij kan je denken aan het vervangen van een cv-ketel, repareren van kozijnen of schilderen van de buitenschil. De huurder is verantwoordelijk voor het dagelijks kleiner onderhoud, zoals het vervangen van een deurkruk of wc-bril.

Moet ik mijn verzekeraar informeren als ik mijn woning ga verhuren?

Het is belangrijk om goed te weten of je dekking hebt voor bijvoorbeeld je opstalverzekering, in het geval van verhuren van je huis. Daarom is ons advies altijd om contact op te nemen met je verzekeringsadviseur of verzekeraar om de dekking te bespreken en indien nodig een clausule op te laten nemen waarin specifiek wordt aangegeven dat er ook dekking is in verhuurde staat.

Kan ik een woning tijdelijk verhuren?

Ja dit is mogelijk op verschillende manieren, in de meeste gevallen gebeurt dit met een huurovereenkomst voor bepaalde tijd. Lees hier meer over het tijdelijk verhuren.

Screenen van huurders, wat houdt dat in bij NEWCURB?

Het screenen van (kandidaat) huurders is een belangrijk onderdeel bij het verhuren van je woning. Hoe beter je potentiële (expat) huurders op voorhand screend, hoe kleiner de kans op gedoe achteraf. Ook helpt een uitgebreide screening als drempel tegen mensen die onder valse voorwenselen een woning willen huren.

NEWCURB makelaars toetst de kandidaat huurder aan de hand van de volgende werkzaamheden:

 • Toetsing in het BKR (bureau krediet registratie).
 • Toetsing in het EDR (krediet informatie bureau).
 • Identiteitscontrole, toets wereldwijde reisdocumenten (paspoort of ID card) op echtheid, geldigheid en in de vermist / gestolen database. 
 • Expat-check, een toetsing in de internationale zwarte lijsten.
 • Opvragen van inkomensgegevens als recente salarisstroken, inclusief de bankbijschrijvingen van dit salaris, en een werkgeversverklaring.
 • Opvragen van een verhuurdersverklaring indien nu in een huurwoning. De verhuurdersverklaring is een referentie van de huidige verhuurder. 
Hoe bepaal ik de huurprijs voor mijn huurwoning?

De huurprijs voor een vrije sector woning kan je zelf bepalen, hier zitten geen boven of onder grenzen aan. Daarnaast kijken huurders bij makelaars en specifieke verhuurmakelaars naar de beschikbare huurwoningen en zoeken ze online op diverse woningwebsites zoals Pararius en Funda. Om een woning goed te kunnen verhuren is dus zaak om te kijken wat de huurprijzen bij je in de buurt en regio zijn om zo een goede inschatting te maken.

Meer weten over de juiste huurprijs voor jouw woning? Vraag een vrijblijvende huurprijs bepaling aan.

Wat is de opzegtermijn als verhuurder van een huurcontract?

Als verhuurder kan je in de meeste gevallen een huurovereenkomst voor woonruimte niet zomaar opzeggen. Dit is alleen het geval bij een tijdelijke huurovereenkomst die gebasseerd is op tussenhuur (diplomatencausule) tegen het einde van de looptijd of in het geval van verhuur via de Leegstandwet.

Huurcontracten voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd kunnen als verhuurder niet opgezegd worden zonder zwaarwegende redenen huurachterstanden of overlast.

Heb ik toestemming nodig van mijn hypotheekverstrekker om mijn huidige woning te verhuren?

Of je jouw huis mag verhuren, als je hier een hypotheek op hebt, vind je terug in de hypotheekvoorwaarden van de bank of geldverstrekker. In de meeste voorwaarden staat opgenomen dat je de eigen woning niet mag verhuren zonder toestemming van de hypotheekverstekker. De geldverstrekker hoeft hier geen toestemming voor te geven, elke geldverstrekker gaat hier weer anders mee om.

Een mogelijkheid kan zijn om je hypotheek om te zetten naar een verhuurhypotheek. Met een verhuurhypotheek heb je nadrukkelijke toestemming van de geldverstrekker om de woning te verhuren. Hiervoor kan je het best navraag doen bij een hypotheekadviseur.

Gemeubileerd of gestoffeerd verhuren?

Een veelvoorkomende vraag is of gemeubileerd verhuren een beter rendement geeft dan het gestoffeerd verhuren. Een van de voordelen van gemeubileerd verhuren is dat het voor expat huurders erg handig kan zijn, gezien ze zo de woning kunnen betrekken en geen meubels hoeven aan te schaffen voor een tijdelijke huurperiode. Daarnaast kan de woning tegen een hogere huurprijs verhuurd worden. Als we kijken naar het landelijk gemiddelde was dit in Q2 2021 voor gemeubileerde woningen circa € 2,50 per m2 meer dan wanneer je de woning gestoffeerd verhuurd.

Mag ik verhuren aan woningdelers?

De regels voor het verhuren van je woning aan meerdere huurders, ook wel woningdelers genoemd, verschillen per gemeente. In de gemeente Amsterdam is een vergunning nodig voor kamerverhuur wanneer je deze aan drie of meer personen wilt verhuren die geen gezin vormen. Belangrijk is altijd bij de gemeente te informeren wat de regels zijn omtrent kamerverhuur.

Wat zijn servicekosten?

Hierbij enkele voorbeelden van servicekosten: Schoonmaak, huismeester, gas, water, elektra, afschrijving meubels, stoffering, glasverzekering etc. Ben je in het bezit van een appartement, dan betaal je VvE kosten, deze mag je deels doorberekenen als servicekosten aan een huurder.

Wat is de maximale huurprijs verhoging in 2021?

Normaal gesproken is de huurprijs verhoging voor een geliberaliseerde huurwoning (vrije sector) niet aan een maximum gebonden. Echter is voor 2021 door de overheid besloten dat in verband met de ontwikkelingen op de woningmarkt er een maximum aan zit, namelijk 1% plus de inflatie. Dit is vanaf 1 mei 2021 tot en met 1 mei 2024 en voor 2021 (vanaf mei) betekend dit een maximale verhoging van 2,4%.

Wat is een vrije sector huurwoning?

Een vrije sector huurwoning is een woning die aan de hand van het puntensysteem, bepaald door de overheid, boven een huurprijs van € 752,33 uit komt. Vrije sector huurwoningen zijn via particuliere verhuurders (beleggers) of woningcorporaties. Huurtoeslag is in de meeste gevallen niet mogelijk.