HomeVerhuren

Woning verhuren

De voordelen van verhuren met NEWCURB Makelaars

 • Binnen 2 werkdagen kosteloos een huurprijs advies, vaak al dezelfde dag mogelijk
 • Scherpe tarieven door hoge mate van gedigitaliseerde processen en één gecentraliseerde back-office voor meerdere regio's
 • Altijd inclusief professionele foto's van onze woning fotograaf (landelijke dekking, binnen 2 werkdagen mogelijk)
 • Binnen 24 uur is de woningadvertentie online en wordt deze gepubliceerd op meer dan 20 gerenommeerde huurwoning website zoals; Pararius, Expat Rentals, Funda, OnlyExpats, Jaap.nl, Huurwoningen.nl
 • De woning wordt automatisch dezelfde dag gedeeld met ons netwerk van multinationals, relocation organisaties en ingeschreven kandidaat huurders. Aanvullend zetten we Facebook, Instagram en LinkedIn in voor een nog groter bereik
 • Onbeperkt en flexibel bezichtigen, doordeweeks van 08.00 tot 20.00 en tevens in het weekend
 • Een uitgebreide screening, o.a. toetsing in BKR, EDR, aansluiting met mijnoverheid.nl, een digitale kluis voor de huurder om zijn of haar inkomens -en identeitsgegevens veilig te uploaden
 • Digitale ondertekening van de huurovereenkomst (mogelijk op computer, tablet en smartphone)
 • Een compleet digitaal rapport van de sleuteloverdracht inclusief foto's, al binnen 10 minuten na de inspectie

Verhuur compleet

Het volledige Verhuur traject verzorgen we van a tot z, je hebt geen omkijken naar de verhuur van je woning. Jij selecteert de gewenste (expat) huurder(s) en wij zorgen voor de rest. Onze verhuur compleet service is inclusief professionele foto’s en een woningvideo, zo kunnen bijvoorbeeld internationale huurders op afstand zelfs bepalen of ze willen huren! Vanzelfsprekend op basis van No Cure, No Pay! 

 • Een volledige woningopname inclusief huurprijs marktwaarde taxatie, zodat je precies weet welke passend is voor jouw woning. Inclusief het bespreken van eventuele kansen voor de woning om het rendement te verhogen.
                                                        

 • Het maken van foto’s door onze landelijke woningfotograaf (altijd binnen 2 werkdagen mogelijk), een video en opstellen van een duidelijke en aantrekkelijke woningadvertentie.  

                                                         

 • We zorgen ervoor dat de woningadvertentie binnen 24 uur geadverteerd is op meer dan 20 gerenommeerde woning huur websites, waaronder velen gericht op expats zoals Pararius, Expat rentals & Only Expats. Onze ingeschreven kandidaat huurders, netwerk van multiationals en Relocation bedrijven ontvangen automatisch bij aanmelden van de woning een update. Daarnaast adverteren we op Funda en natuurlijk via Facebook, Instagram & overige socials. Hierdoor brengen we je woning direct bij  duizende kandidaten onder de aandacht.
                                                     

 • Onbeperkt bezichtigen, ook in de avonden & weekenden. We nemen de reacties aan, screenen al telefonisch op voorhand en nodigen de daadwerkelijk geïnteresseerde kandidaten uit. Daarna bezichtigen we met kandidaat huurders en bespreken we de situatie en of dit past bij de huurwoning.                                                                                                               

 • Na de bezichtiging leggen we de geïnteresseerde kandidaat huurders voor om te bespreken. Bij akkoord op een kandidaat (expat) huurder, verzorgen we een screening. Dit onder andere door een toetsing in het BKR, opvragen van salarisstroken, een werkgeversverklaring, toets op het identiteitsbewijs en google toets. Daarnaast zijn we aangesloten op mijnoverheid.nl, zo kan een kandidaat via een druk op de knop al zijn relevante gegevens delen.
                                                     

 • Vlot daarna maken we het huurcontract op, met een duidelijke vermelding van alle afspraken en eventuele bijzondere bepalingen. Dit in het Nederlands en indien van toepassing ook Engels. Al onze huurovereenkomsten worden digitaal ondertekend met een duidelijke log van deze ondertekening. Na ondertekening ontvang je de getekende versie in de mail. Zo is alles goed vastgelegd en kan er nooit meer een handtekening ontbreken. 
                                                            

 • Als alles getekend is plannen we de oplevering / check-in met de nieuwe huurder(s) en zorgen we voor een uitgebreide vastlegging van de staat van de woning bij oplevering. Dit digitale rapport wordt na de check-in naar alle partijen verstuurd en ondertekend door de huurder, inclusief de vastlegging van de sleutels, meterstanden en foto’s van de woning. 

  Gedurende het verhuurproces zijn we ten allen tijde beschikbaar voor advies en behartigen we je belangen als verhuurder! Pro-actief zorgen we voor status updates over de voortgang. Wil je een woning verhuren in Amsterdam, Aalsmeer, 't Gooi (o.a. Hilversum, Bussum, Naarden, Weesp, Laren, Blaricum), Almere of Utrecht? Dan helpen we je graag verder.

Vastgoedbeheer

Ben je naast de verhuurbemiddeling op zoek naar een professionele en pro-actieve beheerder voor een woning of complex? Dan zijn we je met NEWCURB Vastgoedbeheer graag van dienst. Met onze ervaring als vastgoedbeheerder in de Randstad zorgen we voor snelle opvolging en persoonlijk advies!

Naast onze full-service verhuur hebben we ook onderstaande verhuur services

Liever direct contact met ons kantoor om de mogelijkheden te bespreken?

Afspraak maken Gratis huurprijs berekenen

Veel gestelde vragen

Wie betaald de watersysteemheffing rekening? De huurder of de verhuurder?

De huurders zijn verantwoordelijk voor het betalen van de Watersysteemheffing Ingezetenen en de Zuiveringsheffing. De verhuurder/eigenaar is verantwoordelijk voor het betalen van de Watersysteemheffing Gebouwd.

Voor welk onderhoud aan de huurwoning ben je als verhuurder verantwoordelijk?

Het groot onderhoud komt voor rekening van de verhuurder. Hierbij kan je denken aan het vervangen van een cv-ketel, repareren van kozijnen of schilderen van de buitenschil. De huurder is verantwoordelijk voor het dagelijks kleiner onderhoud, zoals het vervangen van een deurkruk of wc-bril.

Moet ik mijn verzekeraar informeren als ik mijn woning ga verhuren?

Het is belangrijk om goed te weten of je dekking hebt voor bijvoorbeeld je opstalverzekering, in het geval van verhuren van je huis. Daarom is ons advies altijd om contact op te nemen met je verzekeringsadviseur of verzekeraar om de dekking te bespreken en indien nodig een clausule op te laten nemen waarin specifiek wordt aangegeven dat er ook dekking is in verhuurde staat.

Is een energielabel verplicht bij het verkopen of verhuren van mijn woning?

Het is inderdaad verplicht om een energielabel te hebben van jouw woning bij het verkopen of verhuren. Lees hier meer over deze verplichting op de website van de Rijksoverheid. Een energielabel geeft informatie over de energiezuinigheid van een huis. Bestel hier eenvoudig en snel je energielabel.

Kan ik een woning tijdelijk verhuren?

Ja dit is mogelijk op verschillende manieren, in de meeste gevallen gebeurt dit met een huurovereenkomst voor bepaalde tijd. Lees hier meer over het tijdelijk verhuren.

Hoe bepaal ik de huurprijs voor mijn huurwoning?

De huurprijs voor een vrije sector woning kan je zelf bepalen, hier zitten geen boven of onder grenzen aan. Daarnaast kijken huurders bij makelaars en specifieke verhuurmakelaars naar de beschikbare huurwoningen en zoeken ze online op diverse woningwebsites zoals Pararius en Funda. Om een woning goed te kunnen verhuren is dus zaak om te kijken wat de huurprijzen bij je in de buurt en regio zijn om zo een goede inschatting te maken.

Meer weten over de juiste huurprijs voor jouw woning? Vraag een vrijblijvende huurprijs bepaling aan.

Screenen van huurders, wat houdt dat in bij NEWCURB?

Het screenen van (kandidaat) huurders is een belangrijk onderdeel bij het verhuren van je woning. Hoe beter je potentiële (expat) huurders op voorhand screend, hoe kleiner de kans op gedoe achteraf. Ook helpt een uitgebreide screening als drempel tegen mensen die onder valse voorwenselen een woning willen huren.

NEWCURB makelaars toetst de kandidaat huurder aan de hand van de volgende werkzaamheden:

 • Toetsing in het BKR (bureau krediet registratie).
 • Toetsing in het EDR (krediet informatie bureau).
 • Identiteitscontrole, toets wereldwijde reisdocumenten (paspoort of ID card) op echtheid, geldigheid en in de vermist / gestolen database. 
 • Expat-check, een toetsing in de internationale zwarte lijsten.
 • Opvragen van inkomensgegevens als recente salarisstroken, inclusief de bankbijschrijvingen van dit salaris, en een werkgeversverklaring.
 • Opvragen van een verhuurdersverklaring indien nu in een huurwoning. De verhuurdersverklaring is een referentie van de huidige verhuurder. 
Gemeubileerd of gestoffeerd verhuren?

Een veelvoorkomende vraag is of gemeubileerd verhuren een beter rendement geeft dan het gestoffeerd verhuren. Een van de voordelen van gemeubileerd verhuren is dat het voor expat huurders erg handig kan zijn, gezien ze zo de woning kunnen betrekken en geen meubels hoeven aan te schaffen voor een tijdelijke huurperiode. Daarnaast kan de woning tegen een hogere huurprijs verhuurd worden. Als we kijken naar het landelijk gemiddelde was dit in Q2 2021 voor gemeubileerde woningen circa € 2,50 per m2 meer dan wanneer je de woning gestoffeerd verhuurd.

Wat is de opzegtermijn als verhuurder van een huurcontract?

Als verhuurder kan je in de meeste gevallen een huurovereenkomst voor woonruimte niet zomaar opzeggen. Dit is alleen het geval bij een tijdelijke huurovereenkomst die gebasseerd is op tussenhuur (diplomatencausule) tegen het einde van de looptijd of in het geval van verhuur via de Leegstandwet.

Huurcontracten voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd kunnen als verhuurder niet opgezegd worden zonder zwaarwegende redenen huurachterstanden of overlast.

Hoe kom ik erachter of ik een parkeervergunning nodig heb in Utrecht?

Wanneer je een appartement of huis gaat huren in Utrecht loop je vaak aan tegen het feit dat er sprake is van betaald parkeren en een vergunning nodig is om niet tegen hoge kosten aan te lopen. Via deze link kan je bij de Gemeente Utrecht nakijken op een plattegrond waar je kunt parkeren en wat de kosten zijn. Wil je meer weten over een de kosten? Klik dan hier om een overzicht van alle prijzen in Utrecht te bekijken.

Hoe kom ik erachter of ik een parkeervergunning nodig heb voor een woning in Amsterdam?

Wanneer je een appartement of huis gaat huren in Amsterdam loop je vaak aan tegen het feit dat er sprake is van betaald parkeren en een vergunning nodig is om niet tegen hoge kosten aan te lopen. Via deze link kan je bij de Gemeente Amsterdam nakijken op adres waar je kunt parkeren en wat de kosten zijn. Wil je meer weten over een Parkeervergunning voor bewoners? Klik dan hier om het adres dat je op het oog hebt in te vullen, dan krijg je meteen alle informatie te zien; zoals de wachttijd en prijs van een parkeervergunning.

Heb ik toestemming nodig van mijn hypotheekverstrekker om mijn huidige woning te verhuren?

Of je jouw huis mag verhuren, als je hier een hypotheek op hebt, vind je terug in de hypotheekvoorwaarden van de bank of geldverstrekker. In de meeste voorwaarden staat opgenomen dat je de eigen woning niet mag verhuren zonder toestemming van de hypotheekverstekker. De geldverstrekker hoeft hier geen toestemming voor te geven, elke geldverstrekker gaat hier weer anders mee om.

Een mogelijkheid kan zijn om je hypotheek om te zetten naar een verhuurhypotheek. Met een verhuurhypotheek heb je nadrukkelijke toestemming van de geldverstrekker om de woning te verhuren. Hiervoor kan je het best navraag doen bij een hypotheekadviseur.

Waar is het betaald parkeren in Hilversum?

Ga je een woning of appartement kopen of huren in Hilversum? Dan is het handig om te weten op welke plekken er sprake is van betaald parkeren. Bekijk hier de parkeer kaart van de Hilversumse Gemeente. 

Mag ik verhuren aan woningdelers?

De regels voor het verhuren van je woning aan meerdere huurders, ook wel woningdelers genoemd, verschillen per gemeente. In de gemeente Amsterdam is een vergunning nodig voor kamerverhuur wanneer je deze aan drie of meer personen wilt verhuren die geen gezin vormen. Belangrijk is altijd bij de gemeente te informeren wat de regels zijn omtrent kamerverhuur.

Wat zijn servicekosten?

Hierbij enkele voorbeelden van servicekosten: Schoonmaak, huismeester, gas, water, elektra, afschrijving meubels, stoffering, glasverzekering etc. Ben je in het bezit van een appartement, dan betaal je VvE kosten, deze mag je deels doorberekenen als servicekosten aan een huurder.

Wat is de maximale huurprijs verhoging in 2021?

Normaal gesproken is de huurprijs verhoging voor een geliberaliseerde huurwoning (vrije sector) niet aan een maximum gebonden. Echter is voor 2021 door de overheid besloten dat in verband met de ontwikkelingen op de woningmarkt er een maximum aan zit, namelijk 1% plus de inflatie. Dit is vanaf 1 mei 2021 tot en met 1 mei 2024 en voor 2021 (vanaf mei) betekend dit een maximale verhoging van 2,4%.

Wat is een vrije sector huurwoning?

Een vrije sector huurwoning is een woning die aan de hand van het puntensysteem, bepaald door de overheid, boven een huurprijs van € 752,33 uit komt. Vrije sector huurwoningen zijn via particuliere verhuurders (beleggers) of woningcorporaties. Huurtoeslag is in de meeste gevallen niet mogelijk.