HomeVerhurenVerhuren aan expats, de voordelen en tips

Verhuren aan expats, de voordelen en tips 

Een appartement, gezinswoning of luxe vrijstaande woning verhuren aan expats heeft zo zijn voordelen. Een expat komt vaak zelf of met zijn gezin over naar Nederland in verband met specialistische kennis op zijn vakgebied, zoals in de IT, medische of technische sector. Hieronder lees je meer over het verhuren van je woning aan expats.

De voordelen van het verhuren aan de expat doelgroep

  • Het inkomen is vaak modaal of hoger, vanwege de specialistische kennis in het werk gecombineerd met een beroep waar veel vraag naar is.

  • Een expat (ook wel kennismigrant) kan in de regel aanspraak maken op een 30% vergoedingsregeling. Dit is een fiscaal voordeel voor expats die voor een bepaalde functie naar Nederland verhuizen. Als aan de noodzakelijke voorwaarden is voldaan, kan de werkgever een heffingvrije vergoeding toekennen ter grootte van 30% van het bruto loon dat is onderworpen aan de Nederlandse loonheffing. Dit betekend een hoger netto inkomen en een lagere belastingdruk.

  • Het verblijf heeft een meer tijdelijke aard, in veel gevallen wordt een medewerker gevraagd om op een later stadium in een andere regio of land nieuwe werkzaamheden op te pakken. Of wilt de expat na 2 jaar werken in Nederland door naar een volgend land om daar werkervaring op te doen voor zijn of haar carrière.

4 Tips om je woning aantrekkelijk te maken voor expats

  1. Zorg voor een moderne en complete afwerking van de woning. Verhuur je de woning gestoffeerde (zonder meubels), dan zijn een nette vloer, gordijnen en plafond verlichting dé extra's die ervoor zorgen dat deze instap klaar is.

  2. Een duidelijk overzicht van de kosten, denk hierbij ook aan de servicekosten, kosten voor het gas, water, elektra, internet en de gemeentelijke belastingen. Zo weet een expat precies waar hij of zij aan toe is als ze interesse hebben in je woning.

  3. Geef een goede uitleg over de aansluitingen met het openbaar vervoer, veel expats die nieuw in Nederland aankomen zijn (nog) niet in het bezit van een auto. Veel expats reizen met het openbaar vervoer. Éxtra belangrijk dus om te weten waar de bushalte en het treinstation zijn. En daarnaast hoe lang het duurt om te reizen naar de belangrijkste locaties in de omgeving.

  4. Naast het gestoffeerd verhuren, is gemeubileerd verhuren een interessante optie voor expats. Vooral als het gaat om een huurperiode van 1 tot 3 jaar, zorgt dit voor gemak bij de huurder en is deze vaak bereid hier een hogere huur voor te betalen.

Nu de corona ontwikkelingen positief zijn en er steeds meer ruimte komt voor bedrijven om weer nieuw personeel aan te trekken zien we dat ook terug in het aantal expats die huurwoningen zoeken. Expat verhuur is bij NEWCURB een professionele service, met o.a. Engelse contracten, screening voor expats, kennis op het gebied van huurwetgeving en ervaren specialisten op het gebied van verhuur aan expats.

Lees hier meer over onze verhuurdiensten, of ga direct aan de slag en meld je woning vrijblijvend aan om te verhuren aan expats. We verhuren aan expats die werkzaam zijn voor o.a. Nike, Booking.com, Netflix, Mediapark, Big4 accountancy kantoren, MediaMonks en vergelijkbare organisaties die veel werken met internationale professionals. Dit in Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, het Gooi (o.a. Hilversum) en Almere.  

Verhuurdiensten Woning aanmelden

Bloemgracht
Bloemgracht
1015 TR, Amsterdam
€ 1.450,- excl.
Verhuurd
Papaverstraat
Papaverstraat
1402 CW, Bussum
€ 2.750,- excl.
Verhuurd