HomeVerhurenEmigreren, verhuren en daarna verkopen

Emigreren, verhuren en daarna verkopen

Hoe je je Huis Verhuurt en Verkoopt om je Droom in het Buitenland te Realiseren

Ben je klaar om de sprong te wagen naar het buitenland en je leven een nieuwe wending te geven? Emigreren is een grote stap, maar met de juiste strategieën kun je deze overgang soepel laten verlopen. In dit artikel delen we enkele mogelijkheden over hoe je je huis tijdelijk kunt verhuren en vervolgens terug kunt keren of nog mooier, succesvol kunt verkopen wanneer het buitenland avontuur echt bevalt en hier een meer permanente invulling aan gegeven gaat worden.

Stap 1: Tijdelijke Verhuur van je Huis

Voordat je de grote stap zet naar het buitenland, overweeg om je huis tijdelijk te verhuren. Dit kan verschillende voordelen bieden, zoals het genereren van extra inkomsten en het behouden van een actieve woningstatus, wat belangrijk kan zijn voor je verzekeringen en hypotheek. Natuurlijk moet je hier wel kijken naar de duur van het verblijf in het buitenland, de mogelijkheden van de hypotheekverstrekker (mits van toepassing) en de benodigde financiële middelen voor het buitenland. 

Bepaal eerst of je je huis gemeubileerd of ongemeubileerd wilt verhuren, afhankelijk van de doelgroep waarop je je richt. Gemeubileerde woningen zijn vaak aantrekkelijker voor kortetermijnhuurders, terwijl ongemeubileerde woningen geschikter zijn voor langere huurperiodes. 

Het vinden van betrouwbare huurders is essentieel. Daarom is het verstandig om te zorgen voor een screening van potentiële huurders en het opstellen van een huurcontract, bijvoorbeeld met een diplomatenclausule, veelal ook vereist vanuit de bank of geldverstrekker.

Stap 2: Emigreren en een Nieuw Leven Opbouwen

Nu je huis verhuurd is, is het tijd om de sprong te wagen naar het buitenland en een nieuw leven op te bouwen. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent op de uitdagingen die komen kijken bij het wonen in een ander land, zoals het regelen van alle administratieve vereisten, hoe je daar gaat wonen, en wat voor kosten dit met zich mee brengt.

Stap 3: Terug of Succesvol Verkopen van je Huis

Als alles goed gaat in het buitenland en je besluit om je avontuur voort te zetten, is het tijd om je huis met succes te verkopen. Lees hier meer over onze verkoop werkwijze voor een effectief verkoopplan en de mogelijkheden om je huis aantrekkelijk te presenteren voor potentiële kopers.

Met een goede planning en voorbereiding kun je met vertrouwen je huis verhuren, emigreren naar het buitenland en uiteindelijk als alles natuurlijk bevalt, je huis verkopen. Meer weten over de de mogelijkheden? We horen graag meer over je plannen.

Contact opnemen Huurprijs bepalen