HomeNieuwsLaren en Loppersum kennen hoogste woningleegstand

Laren en Loppersum kennen hoogste woningleegstand

Laren en Loppersum kennen hoogste woningleegstand

LAREN EN LOPPERSUM KENNEN HOOGSTE WONINGLEEGSTAND

Op 1 januari 2021 stonden 187.000 woningen leeg, oftewel 2,4% van alle woningen. Dit was vergelijkbaar met vorig jaar, blijkt uit de Landelijke Monitor Leegstand van het CBS. De hoogste leegstand komt voor in zeer sterk stedelijke gebieden. Welke steden voeren de lijst aan?

De leegstand van kantoren en winkels was begin 2021 respectievelijk 10,2% en 8,7%.

Op 1 januari 2021 in Nederland stond 2,7% van de gebouwen in Nederland administratief leeg. Daarvan stond 40% een jaar eerder ook leeg. Langdurige leegstand komt vooral voor bij kantoren. Daarvan stond 74% een jaar eerder ook al leeg.

Voor woningen geldt het omgekeerde. Het merendeel van de woningen was pas per 1 januari 2021 leegstaand. Dit zijn bijvoorbeeld nieuwbouwwoningen die recent zijn opgeleverd en op 1 januari nog niet bewoond waren. 

HOOGSTE LEEGSTAND IN ZEER STERK STEDELIJKE GEBIEDEN

In zeer sterk verstedelijkte gebieden, met 2.500 of meer adressen per vierkante kilometer, stond 3,4% van de woningen begin 2021 leeg. In de minste verstedelijkte gebieden, minder dan 500 adressen per vierkante kilometer, was de woningleegstand 2,2%. Zowel in de zeer sterk als in de minst verstedelijkte gebieden stonden vele woningen een jaar eerder ook al leeg, respectievelijk 37% en 44% van de woningen.

HOOGSTE WONINGLEEGSTAND IN LAREN EN LOPPERSUM

In de gemeente Laren en Loppersum stond 5,9% van de woningen administratief leeg op 1 januari 2021. Ook vorig jaar stonden in gemeente Laren in verhouding de meeste woningen leeg. Daarop volgen de Groningse gemeenten Appingedam en Delfzijl, en het Waddeneiland Vlieland met een woningleegstand van meer dan 5%.

Bij ongeveer een kwart van de gemeenten was het percentage leegstaande woningen hoger dan 2,4%, het landelijk gemiddelde.

In de 15 gemeenten met de hoogste leegstand lag het aandeel leegstaande woningen tussen 4 en 6%. Onder deze gemeenten zijn ook Maastricht, Amsterdam en Rotterdam. In de twee Gelderse gemeenten Duiven en Westervoort was de woningleegstand het laagst.

Bron: VBO

Ons DNA
  • Persoonlijke aanpak
  • Ondernemend en pro-actief
  • Professionele werkwijze
  • Hoge mate van service
  • Vernieuwende mindset

Onze standaard extra's
  • Inclusief woningfotograaf
  • Altijd een woningvideo
  • 2-talige contracten voor Expats
  • Adverteren op Funda & internationaal
  • Screening met digitale kluis

Klanten beoordeelden ons met een:

Als eerste op de hoogte van nieuw woningaanbod?
Maak een e-mail alert aan op basis van jouw zoek criteria.
E-mail Alert aanmaken