HomeVerhurenWoning verhuren in het Gooi

Verhuurmakelaar in het Gooi

NEWCURB verhuurmakelaars heeft jarenlange ervaring met het verhuren van woonruimte in 't Gooi. Het Gooi is een interessante regio voor de verhuur met name door de centrale liggen tussen Amsterdam, Utrecht, Amersfoort & Flevoland. De groene omgeving, mooie plaatsen en goede aansluitingen via de snelwegen en openbaar vervoer maken het een uitstekende uitvalsbasis voor expats en hoogopgeleide professionals. De vraag naar appartementen, eengezinswoningen en vrijstaande woningen is hoog en variëerd van gestoffeerd tot en met volledig gemeubileerd.

Onze verhuurmakelaars helpen graag met het vinden van de juiste kandidaat huurder. NEWCURB makelaars is lid van de brancheorganisatie VBO met ruim 1.200 betrokken makelaars in Nederland. Doormiddel van ons lokaal en landelijk netwerk zijn we in staat snel een betrouwbare huurder te vinden.

Benieuwd naar de huurprijs voor jouw woning? Vraag eenvoudig en kosteloos een verhuurprijs advies aan!

Gratis huurprijs bepaling Afspraak maken

Internationale bedrijven in het Gooi e.o.

In het Gooi zijn diverse grote bedrijven gevestigd die zorgen voor een aantrekkingskracht voor hoogopgeleide professionals die tijdelijke en lange termijn woonruimte zoeken om te huren, zowel Nederlandse als internationale expat huurders. Enkele bedrijven waar onze kandidaat huurders vaak werken zijn: Nike, International Flavors & Fragrances, Media Monks, Hunkemöller, NEP, Ziggo Sport, Facevalue, ING, PWC, Netflix en vergelijkbare organisaties die veel werken met internationale professionals.

Verhuren aan expats Woning aanmelden

Actief online adverteren

Adverteren van de woning op meer dan 10 woning huur websites, waaronder velen gericht op expats zoals Pararius & Expat Rentals. Op deze manier is jouw woning zichtbaar voor duizenden lokale en internationale potentiële huurders. Onze ingeschreven kandidaat huurders & bedrijven ontvangen bij aanmelden van de woning op einze eigen website ook direct een update. Daarnaast is adverteren op Funda mogelijk en natuurlijk via Facebook, LinkedIn, Instagram & overige socials. Via ons eigen netwerk en bovenstaande uitgebreide online marketing vinden we vlot een goede kandidaat voor jouw woning.

Screening (financieel) huurders

Na het bezichtigen met een kandidaat huurder en selectie verzorgen we een (financiële) screening waarbij we net even een stap verder gaan om er zeker van te zijn dat het een juiste kandidaat is. Dit door een toetsing in het bureau krediet registratie (BKR), credit check EDR en op het legitimatiebewijs. Daarnaast hebben we aansluiting met Mijnoverheid.nl met uigebreide informatie en vragen we de salarisstroken, werkgeversverklaring en arbeidsovereenkomst op. Heeft een kandidaat nu ook een huurwoning, dan vragen we een verhuurdersverklaring aan (referentie van de huidige verhuurder).

Woning verhuren in 't Gooi

NEWCURB makelaars verhuurt woningen aan hoogopgeleide professionals, zowel expats als Nederlandse huurders. Hierbij zorgen we voor een uitgebreide (financiële screening), een kwalitatief huurcontract en doormiddel van onze kennis een goede begeleiding voor verhuurders. 

Meer informatie Contact opnemen

Onze werkwijze

 • Na het eerste contact maken we een vrijblijvende afspraak bij de woning of op ons kantoor
 • Binnen 2 werkdagen ontvang je een verslag inclusief professioneel huurprijs advies en een heldere vrijblijvende offerte
 • Gaan we verder met de verhuur van jouw woning? Dan plannen we een afspraak met de fotograaf en maken we een woningvideo, zo wordt de woning optimaal gepresenteerd
 • Binnen enkele dagen na het maken van de foto's & video zorgen we ervoor dat de woning wordt aangemeld op de juiste woning websites en delen we deze via onze social media kanalen
 • We nemen de reacties aan, screenen al telefonisch op voorhand en nodigen de daadwerkelijk geïnteresseerde kandidaten uit voor een bezichtiging.
 • Na de bezichtiging leggen we de geïnteresseerde kandidaat huurders voor om te bespreken. Bij akkoord op een kandidaat (expat) huurder, verzorgen we een screening
 • Vlot daarna maken we het huurcontract op, met een duidelijke vermelding van alle afspraken en eventuele bijzondere bepalingen. Dit in het Nederlands en indien van toepassing ook Engels. Al onze huurovereenkomsten worden digitaal ondertekend.
 • Als alles getekend is plannen we de oplevering / check-in met de nieuwe huurder(s) en zorgen we voor een uitgebreide vastlegging van de staat van de woning bij oplevering. Dit digitale rapport wordt na de check-in naar alle partijen verstuurd.

Meer weten over de verhuur van jouw woning of beleggingspand? Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak en huurprijs advies.

Gratis huurprijs advies Vrijblijvende afspraak maken

Vastgoedbeheer in 't Gooi

Naast het verhuren van je woning verzorgen we tevens het vastgoedbeheer van het verhuurde object. Lees hier meer over onze vastgoedbeheer mogelijkheden in 't Gooi.

Voor welk onderhoud aan de huurwoning ben je als verhuurder verantwoordelijk?

Het groot onderhoud komt voor rekening van de verhuurder. Hierbij kan je denken aan het vervangen van een cv-ketel, repareren van kozijnen of schilderen van de buitenschil. De huurder is verantwoordelijk voor het dagelijks kleiner onderhoud, zoals het vervangen van een deurkruk of wc-bril.

Moet ik mijn verzekeraar informeren als ik mijn woning ga verhuren?

Het is belangrijk om goed te weten of je dekking hebt voor bijvoorbeeld je opstalverzekering, in het geval van verhuren van je huis. Daarom is ons advies altijd om contact op te nemen met je verzekeringsadviseur of verzekeraar om de dekking te bespreken en indien nodig een clausule op te laten nemen waarin specifiek wordt aangegeven dat er ook dekking is in verhuurde staat.

Is een energielabel verplicht bij het verkopen of verhuren van mijn woning?

Het is inderdaad verplicht om een energielabel te hebben van jouw woning bij het verkopen of verhuren. Lees hier meer over deze verplichting op de website van de Rijksoverheid. Een energielabel geeft informatie over de energiezuinigheid van een huis. Bestel hier eenvoudig en snel je energielabel.

Kan ik een woning tijdelijk verhuren?

Ja dit is mogelijk op verschillende manieren, in de meeste gevallen gebeurt dit met een huurovereenkomst voor bepaalde tijd. Lees hier meer over het tijdelijk verhuren.

Hoe bepaal ik de huurprijs voor mijn huurwoning?

De huurprijs voor een vrije sector woning kan je zelf bepalen, hier zitten geen boven of onder grenzen aan. Daarnaast kijken huurders bij makelaars en specifieke verhuurmakelaars naar de beschikbare huurwoningen en zoeken ze online op diverse woningwebsites zoals Pararius en Funda. Om een woning goed te kunnen verhuren is dus zaak om te kijken wat de huurprijzen bij je in de buurt en regio zijn om zo een goede inschatting te maken.

Meer weten over de juiste huurprijs voor jouw woning? Vraag een vrijblijvende huurprijs bepaling aan.

Screenen van huurders, wat houdt dat in bij NEWCURB?

Het screenen van (kandidaat) huurders is een belangrijk onderdeel bij het verhuren van je woning. Hoe beter je potentiële (expat) huurders op voorhand screend, hoe kleiner de kans op gedoe achteraf. Ook helpt een uitgebreide screening als drempel tegen mensen die onder valse voorwenselen een woning willen huren.

NEWCURB makelaars toetst de kandidaat huurder aan de hand van de volgende werkzaamheden:

 • Toetsing in het BKR (bureau krediet registratie).
 • Toetsing in het EDR (krediet informatie bureau).
 • Identiteitscontrole, toets wereldwijde reisdocumenten (paspoort of ID card) op echtheid, geldigheid en in de vermist / gestolen database. 
 • Expat-check, een toetsing in de internationale zwarte lijsten.
 • Opvragen van inkomensgegevens als recente salarisstroken, inclusief de bankbijschrijvingen van dit salaris, en een werkgeversverklaring.
 • Opvragen van een verhuurdersverklaring indien nu in een huurwoning. De verhuurdersverklaring is een referentie van de huidige verhuurder. 
Gemeubileerd of gestoffeerd verhuren?

Een veelvoorkomende vraag is of gemeubileerd verhuren een beter rendement geeft dan het gestoffeerd verhuren. Een van de voordelen van gemeubileerd verhuren is dat het voor expat huurders erg handig kan zijn, gezien ze zo de woning kunnen betrekken en geen meubels hoeven aan te schaffen voor een tijdelijke huurperiode. Daarnaast kan de woning tegen een hogere huurprijs verhuurd worden. Als we kijken naar het landelijk gemiddelde was dit in Q2 2021 voor gemeubileerde woningen circa € 2,50 per m2 meer dan wanneer je de woning gestoffeerd verhuurd.

Wat is de opzegtermijn als verhuurder van een huurcontract?

Als verhuurder kan je in de meeste gevallen een huurovereenkomst voor woonruimte niet zomaar opzeggen. Dit is alleen het geval bij een tijdelijke huurovereenkomst die gebasseerd is op tussenhuur (diplomatencausule) tegen het einde van de looptijd of in het geval van verhuur via de Leegstandwet.

Huurcontracten voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd kunnen als verhuurder niet opgezegd worden zonder zwaarwegende redenen huurachterstanden of overlast.

Hoe kom ik erachter of ik een parkeervergunning nodig heb in Utrecht?

Wanneer je een appartement of huis gaat huren in Utrecht loop je vaak aan tegen het feit dat er sprake is van betaald parkeren en een vergunning nodig is om niet tegen hoge kosten aan te lopen. Via deze link kan je bij de Gemeente Utrecht nakijken op een plattegrond waar je kunt parkeren en wat de kosten zijn. Wil je meer weten over een de kosten? Klik dan hier om een overzicht van alle prijzen in Utrecht te bekijken.

Hoe kom ik erachter of ik een parkeervergunning nodig heb voor een woning in Amsterdam?

Wanneer je een appartement of huis gaat huren in Amsterdam loop je vaak aan tegen het feit dat er sprake is van betaald parkeren en een vergunning nodig is om niet tegen hoge kosten aan te lopen. Via deze link kan je bij de Gemeente Amsterdam nakijken op adres waar je kunt parkeren en wat de kosten zijn. Wil je meer weten over een Parkeervergunning voor bewoners? Klik dan hier om het adres dat je op het oog hebt in te vullen, dan krijg je meteen alle informatie te zien; zoals de wachttijd en prijs van een parkeervergunning.

Heb ik toestemming nodig van mijn hypotheekverstrekker om mijn huidige woning te verhuren?

Of je jouw huis mag verhuren, als je hier een hypotheek op hebt, vind je terug in de hypotheekvoorwaarden van de bank of geldverstrekker. In de meeste voorwaarden staat opgenomen dat je de eigen woning niet mag verhuren zonder toestemming van de hypotheekverstekker. De geldverstrekker hoeft hier geen toestemming voor te geven, elke geldverstrekker gaat hier weer anders mee om.

Een mogelijkheid kan zijn om je hypotheek om te zetten naar een verhuurhypotheek. Met een verhuurhypotheek heb je nadrukkelijke toestemming van de geldverstrekker om de woning te verhuren. Hiervoor kan je het best navraag doen bij een hypotheekadviseur.

Mag ik verhuren aan woningdelers?

De regels voor het verhuren van je woning aan meerdere huurders, ook wel woningdelers genoemd, verschillen per gemeente. In de gemeente Amsterdam is een vergunning nodig voor kamerverhuur wanneer je deze aan drie of meer personen wilt verhuren die geen gezin vormen. Belangrijk is altijd bij de gemeente te informeren wat de regels zijn omtrent kamerverhuur.

Wat zijn servicekosten?

Hierbij enkele voorbeelden van servicekosten: Schoonmaak, huismeester, gas, water, elektra, afschrijving meubels, stoffering, glasverzekering etc. Ben je in het bezit van een appartement, dan betaal je VvE kosten, deze mag je deels doorberekenen als servicekosten aan een huurder.

Wat is de maximale huurprijs verhoging in 2021?

Normaal gesproken is de huurprijs verhoging voor een geliberaliseerde huurwoning (vrije sector) niet aan een maximum gebonden. Echter is voor 2021 door de overheid besloten dat in verband met de ontwikkelingen op de woningmarkt er een maximum aan zit, namelijk 1% plus de inflatie. Dit is vanaf 1 mei 2021 tot en met 1 mei 2024 en voor 2021 (vanaf mei) betekend dit een maximale verhoging van 2,4%.

Wat is een vrije sector huurwoning?

Een vrije sector huurwoning is een woning die aan de hand van het puntensysteem, bepaald door de overheid, boven een huurprijs van € 752,33 uit komt. Vrije sector huurwoningen zijn via particuliere verhuurders (beleggers) of woningcorporaties. Huurtoeslag is in de meeste gevallen niet mogelijk.

Warrekam
Warrekam
1251 VX, Laren (NH)
€ 1.750,- excl.
Verhuurd
Floralaan
Floralaan
1211 JT, Hilversum
€ 1.165,- incl.
Verhuurd
Kroosmeent
Kroosmeent
1218 BA, Hilversum
€ 1.950,- excl.
Verhuurd
Herenstraat
Herenstraat
1211 CB, Hilversum
€ 1.195,- incl.
Verhuurd
Kromme Elleboogsteeg
Kromme Elleboogsteeg
1381 BV, Weesp
€ 1.200,- incl.
Verhuurd
Papaverstraat
Papaverstraat
1402 CW, Bussum
€ 2.750,- excl.
Verhuurd
Boerhaavelaan
Boerhaavelaan
1401 VR, Bussum
€ 1.000,- incl.
Verhuurd